No és professió per a vells?

Ens ve de gust compartir amb vosaltres una reflexió que considerem força interessant. Està basada en un text de Víctor Palau, director i editor del portal “gràffica”, publicat al març de 2020 i que podeu llegir íntegrament a l’enllaç que trobareu al final d’aquesta entrada.

Com diu el citat text, és ben cert que la mitjana d’edat en actes, festes o esdeveniments dedicats al món del disseny i el seu entorn es mou entre els vint i trenta anys. De la mateixa manera, no és menys cert l’existència de certes conviccions o creences que xiuxiuegen que amb el pas dels anys dissenyadors, il·lustradors, fotògrafs i els professionals creatius en general van perdent visibilitat.

“…Dice Bob Hoffman que el porcentaje de creativos publicitarios en las agencias americanas con más de 50 años es del 0%. Y él mismo se hacia esta pregunta:
¿Es que los jóvenes son más creativos?…”

La veritat és que amb el pas dels anys les formes i l’estil canvien, es modulen i perquè no dir-ho… milloren. Com diu Víctor Palau, els idealismes i somnis dels 20 anys no paguen factures i donat que la il·lusió de crear compensa als joves, el mercat s’aprofita d’aquestes situacions.

“…Y llegados a un punto los más mayores no están dispuestos a pasar por ciertas cosas. ¿Hasta cuándo se es una «joven promesa»? ¿Hasta qué punto se puede aguantar una economía familiar con trabajos de freelance? Lo fresco, lo nuevo, lo joven, lo vanguardista, lo rompedor, lo atrevido… los clientes buscan todo eso. Y eso lo encarnan perfectamente los más jóvenes…”

Nosaltres, com Víctor Palau, ens fixem amb les generacions de dissenyadors anteriors a nosaltres. Dissenyadors que varen ser i són referents per a la creativitat i pel dogma de la nostra professió. I és per això que aparquem les “zapatillas sucias” i gaudim dia a dia d’una professió que ens apassiona.

 

US ANIMEM A LLEGIR LA REFLEXIÓ DE VÍCTOR PALAU A gràffica